2011-07-20 16:20:19• hírek • Szatmar.ro

Tornával kezdődik a bajnokság

A szerdai nap folyamán bemutatta a román női kosárlabda bajnokság valamint a Román Kupa új lebonyolítási módját a Román Kosárlabda Szövetség, egyszersmind megtartva a két sorozat sorsolását is.

A pontvadászat esetében az egyik újdonság, hogy a tavalyi tizennégy tizenhatra emelkedik az élvonalban szereplő csapatok száma. Ez azt jelenti, hogy senki sem esett ki, a második vonalból pedig ketten is feljutottak. Közülük az egy a Sepsiszentgyörgyi BBALL, amely azonban fuzionált a Sepsi BC-vel. Az így megüresedett helyet az a Targoviste veszi át, amely anyagi okok miatt kihagyta a tavalyi szezont.

A másik újdonság, hogy megszűnik a két főcsoport és így mindenki játszik mindenkivel oda-visszavágós rendszerben. Az első nyolc csapat jut majd be a rájátszásba. Szintén újdonság, hogy az első fordulót torna rendszerben egyazon helyszínen bonyolítják le, amire október 1-2.-én kerül sor Sepsiszentgyörgyön vagy Kézdivásárhelyen. A VSK ellenfele ekkor a Nagyvárad lesz.

Ami a román Kupát illeti, itt is van egy-két újdonság. Egyrészt, a 16-os döntőben négy csoportot hoztak létre. A dan Fleseriu együttese először szeptember 16.-én és 20.-án a Craiovával csap össze. Amennyiben legyőzi a délieket, akkor a Targoviste - Gyulafehérvár páros győztesével csap össze a csoportelsőségért és a Final Fourba jutásért. A négyes döntőre január 8-9.-én kerül majd sor.

Az első forduló párosítása:
Bukaresti Rapid-Alexandriai BCT
Sepsiszentgyörgyi BC-Aradi BC ICIM
Târgoviştei CSM-Brassói Galactica
Szatmárnémeti VS-Nagyváradi U CSM
Kolozsvári U-Craiovai CSM
Sportul Studenţesc- Gyulafehérvári  CSU
Temesvári Bega Danzio- Bukaresti Olimpia
Marosvásárhelyi Nova Vita-Iaşi-i Poli

A Román Kupa nyolcaddöntőjének programja:
1. ág Rapid-Iasi, Sepsiszentgyörgy-Olimpia
2. ág: Târgovişte-Gyulafehérvár, Szatmárnémeti-Craiova
3. ág: Kolozsvár-Nagyvárad, Sportul-Brassó
4. ág: Temesvár-Arad, Marosvásárhely-Alexandria.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: